onsdag 2. september 2009

Endelig løsnet det!

Var en tur i Eibyelva i går og startet årets sjøørretfiske. Kjørte oppover rett etter jobb, mens jeg hygget med det en "bedre" middag fra varmedisken på Mega. Kjørte først til "Forbygninga" og ingen folk å se. Fisket over plassen to ganger uten å kjenne noe, men så noen fisker. Bestemte meg derfor for å dra ned til "Lilleplassen". Vannet var perfekt her. Tok en kopp kaffe og roet litt før jeg startet å fiske.

Fisket over med samme flua som i første kulp, men ingen tegn til liv. Satt på en lett dresset MarchBrown lignende flue rundt krok str.12. Fisket nedover noen meter, og så var noe borti flua. La et nytt kast på samme plass og denne gangen strammet det til. Fisken gikk rolig men så kom den opp på en luftetur. LAKS!! En hærlig fight på 9fots 5er stang var i gang. Kjørte på fisken i 5-10 min. før den la seg rolig på siden. En flott laks på 5-6 kg. Ny pers på enhånds!!!

Dette er andre sesongen jeg fisker i Eibyelva og endelig var kontoen åpnet. Riktignok en dag for seint m.t.p. laks, så den fikk pent friheten tilbake etter en rask dokumentasjon. Jeg tok en ny kopp kaffe å nøt øyeblikket!!

Gikk opp å startet igjen, og etter noen meter er det fast fisk igjen. Denne gangen en grilse rundt 2,5 kg. Også denne settes pent tilbake. Hvilken start!!


Fisket så 3 ganger til over plassen og landet 3 sjøørreter på henholdsvis 1 kg, 0.8 kg. og 2 kg.
5 fisker på 5 førsøk!! Utrolig arti, og når det først løsnet så løsnet det skikkelig. Alle turene uten fisk er glemt!!

Første dag med sjøørretfiske kan vell ikke beskrives som annet en særdeles vellykket. Ny pers på laks på enhånds og ny pers på sjøørret på enhånds!! Herlig!! Ny tur i dag.

1 kommentar:

  1. Utrolig bra når det først løsner, ikke sant. Vi snakkes. Det blir flere turer før snøen kommer.

    SvarSlett