mandag 14. september 2009

Da var det over for i år.

Måtte bare ha en siste tur i dag før "karantene-tida" begynner, og dro opp i elva etter jobb. Kom til kulpen og sveipet en tur over umiddelbart. Det begynte bra. Fikk en SØ på rundt kiloen som jeg slapp ut. Fortsatte nedover og fikk på en til. Tenkte det kunne være lenge til neste gang så temmet rolig og lenge på den. Like før jeg skulle lande den, løsnet flua og fisken viftet farvel med halefinna og svømte videre. Denne var nok nærmere 1,5 kg. Fisket noen meter til nedover og var borti enda en fisk.

Prøvde litt forskjellige fluer utover kvelden, og hadde på 4-5 fisker, men alle slapp etter noen sekunder. Var mye fisk og se, men de virket ikke alt for ivrig etter å sprelle i fjærsteinene.

Var en smule vemodig å rusle hjem og tenke på at det er over 9 mnd. til neste tur. Frister virkelig å få til en utenlandstur i april/mars for å tyvstarte sesongen. Nå er det ikke annet å gjøre en å finne fram bindestikka og binde opp et lager av de fluene som funket best denne sesongen. Og mest sannsylig blir man vel også å kjøpe inn mer utstyr man egentlig ikke har bruk for i løpet av vinteren.

Trolig blir det en tur i Altaelva før isen kommer for å teste noen snører vi har fått fra en importør. Testen legges ut på www.altaelva.net en gang seinere i høst. Alt i alt har det vært en fin sesong i år, med mange timer i elva, mye kasting og bra med temming. Og en stor takk til fiskekompis Erling for fine turer og enorm lærdom både fiske- og kastemessig!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar